02 березня 2024

🦉 Vikativity 002

 0️⃣0️⃣2️⃣ випуск

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🗞️ Новини та цікавинки 

  1. Google розгорне свою функцію написання текстів за допомогою штучного інтелекту в Chrome 121, яка має з'явитися наступного місяця (березень 2024) як для Mac, так і для Windows.

  2. Apple знаходиться в процесі навчання інструменту штучного інтелекту «Ask», використовуючи свою внутрішню базу даних. Подібно до ChatGPT, але адаптований виключно для користувачів Apple, «Ask» спрямований на ефективне вирішення запитів клієнтів, вирішуючи складні та невідомі проблеми без негайного втручання людини.

  3. Mistral Large продається як дешевша альтернатива GPT-4. За своєю конструкцією він має відкритий вихідний код, підтримує контекстні вікна 32k, має власні можливості виклику функцій і навіть двомовний із самого початку. https://mistral.ai/news/mistral-large 

  4.  новий таємничий сервіс від OpenAI https://feather.openai.com/ (зайти поки не можливо).

  5.  https://flowgpt.com/ платформа, на якій люди могли б швидко створювати — і ділитися — застосунками GenAI

  6. У Microsoft Copilot додали записник https://copilot.microsoft.com/?showntbk=1 , у якому для уточнення запиту можна ввести до 18000 символів (у звичайному режимі тільки до  2000 символів).

  7. Поки Stable Diffusion 3 для зображень ще в очікуванні, вже запущено сервіс для генерації відео  https://www.stablevideo.com/ (щоденно 150 кредитів на безкоштовну генерацію). Генерувати можна по запиту (промту) або по зображенню.

  8. Джефф Безос, Nvidia Corp. та інші великі технологічні імена інвестують у бізнес, який розробляє людей, схожих на роботів, за словами людей, обізнаних із ситуацією, що є частиною боротьби за пошук нових застосувань для штучного інтелекту. Стартап Figure AI Inc.- https://www.figure.ai/ 

  9. Електронна брошюра “How To Use ChatGPT: A Guide for Instructional Designers” (англійська, 43 сторінки) https://resources.commlabindia.com/ebook/chatgpt-guide-instructional-designers 

  10. Звіт Grammarly “The 2024 State of Business Communication: Higher Ed Insights” (англіська, 40 сторінок) https://go.grammarly.com/2024-state-of-business-communication-higher-ed-insights 

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🛠️ Сервіси ШІ

  1. Сервіс https://monic.ai/ раніше був у вигляді додатку до браузеру, зараз запущена веб версія, що може аналізувати інформацію у файлах, робити тести, генерувати висновки та інше (є безкоштовний план).

  2. https://www.unstability.ai/ - це веб-сайт для генерації зображень за допомогою штучного інтелекту, який дозволяє користувачам створювати зображення під час безкоштовного пробного періоду. 

  3. https://www.pdf2-anki.com/ - це веб-сервіс, який дозволяє користувачам конвертувати їхні PDF-файли в формати: .txt та .apkg, які можна безпосередньо імпортувати в Anki. Anki https://apps.ankiweb.net/ - це програма для створення та використання карток-помічників, яка допомагає користувачам запам’ятовувати інформацію.

  4. https://www.trymito.io/ - це веб-сервіс, який дозволяє автоматизувати роботу з електронними таблицями та генерувати код Python.

  5. https://elicit.com/ - цей сервіс може бути корисним для дослідників, які хочуть автоматизувати свою роботу з науковими статтями.

  6. https://dreamwriter.ai/ -  це інтерактивний інструмент для письма, що підтримує створення контенту в усіх стилях та мовах.

  7. https://chat.tune.app/ - чат з різними моделями, у тому числі  Mixtral.

  8. https://www.docuwriter.ai/ - це інструмент, що працює на основі штучного інтелекту, призначений для ефективної документації коду

  9. https://moonvalley.ai/ - це інструмент, що дозволяє перетворювати текстові запити на захоплюючі короткі відео.

  10. https://rendernet.ai/ - це інструмент для генерації зображень на основі штучного інтелекту.

  11. https://www.magicpatterns.com/ai/ - це ваш новий помічник у розробці фронтенду, для створення швидких та ефективних UI.

  12. https://summarize.ing/  це  сервіс для створення коротких та ефективних резюме відео з YouTube

  13. https://www.alphanotes.one/ - GPTs - створює на основі відео Youtube, або веб статті, стислий конспект (відео до 45 хвилин).

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🪪 Заходи 

  1. AI and Gamification. The Ultimate Duo for eLearning Engagement, April 25, 2024 

https://resources.commlabindia.com/webinar/gamification-ai-elearning 

  1. Revolutionize Your Front-End World with AI, 6 March 2024 

https://beetrootacademy.com/event/revolutionize-your-front-end-world-with-ai  

  1. Maximizing Project Management Efficiency with AI, 7 March 2024 https://beetrootacademy.com/event/maximizing-project-management-efficiency-with-ai 

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🔋 Курси 

https://www.ailamo.com/ - це веб-сервіс, який допомагає користувачам вивчати штучний інтелект (AI) та машинне навчання.

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🎥 Цікаві відео

How to Write Your First Draft in Half the Time with Paperpal

https://www.youtube.com/watch?v=jQIEaVEwO_A 

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🗒️ Приклади промтів

25 CHATGPT PROMPTS TO HELP YOU TEACH WITH MOVIES

https://www.swank.com/k-12-streaming/lessons-ebook 

 ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

🎩 Цікаві інструменти без ШІ 

https://penzu.com/ - це безкоштовний онлайн-щоденник та особистий журнал, який зосереджений на конфіденційності.

https://journalisticapp.com/ - це додаток для мікро-журналів з мінімалістичним дизайном та потужними інструментами аналітики. Цей додаток дозволяє вести записи про події та думки, що відбуваються у вашому житті.

https://www.waveroom.com/ - це віртуальна студія запису нового покоління, яка дозволяє легко спілкуватися віддалено та записувати інтерв’ю, подкасти, зустрічі та багато іншого з  аудіо безпосередньо у вашому браузері.

https://youform.io/ -  це онлайн-сервіс, який дозволяє легко створювати форми зворотного зв’язку та опитування.

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

📊 Інфографіка

  1. Як вплинуло використання ChatGPT на замовлення на фріланс платформі Upwork

  1. Сервіси з ШІ для маркетингу


  1. Принципи створення промтів для MidJourney


  1. Альтернативи ChatGPT

➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖

Наступний випуск - суббота о 16-00


Ваші пропозиції щодо змісту пишіть у 👉  форму


Усі покликання є діючими на 02.03.24.


Усі листи публікуються на форумі (тут можете коментувати) https://vikativityua.blogspot.com/ 


💙💛 Сподіваюсь вам було цікаво!


Немає коментарів:

Дописати коментар

🦉 Vikativity 013

0️⃣1️⃣3️⃣ випуск ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖➖➖➖➖➖ 🗞️ Новини та цікавинки Inspect, структура для оцінювання великих мовних моделей, створена Інститу...